کبد به عنوان بزرگ ترین عضو در بدن انسان وظایف زیادی برعهده دارد و در واقع به دیگر اعضای بدن کمک می کند تا انسان زندگی سالم و پرانرژی را تجربه کند. حال اگر این عضو آسیب ببیند چه باید کرد؟ آیا با راههای درمان کبد چرب آشنایی داریم؟
به خصوص این که، بیماری های ناشی از کبد در همان مراحل اولیه، علائم چندانی ندارند و حتی گاهی اوقات، افراد زمان انجام یک سونوگرافی شکمی و یا با یک آزمایش خون، به بیماری کبدی شان پی می برند. برای کبد بیماری های متفاوتی وجود دارد، اما یکی از شایع ترین آنها، بیماری کبد چرب است. در این مقاله از هایطب می خواهیم درباره بیماری کبد چرب و راهکارهای درمانی آن بیشتر صحبت کنیم.
آنچه در مورد کبد چرب باید بدانید؟
همان طور که می دانید، کبد چرب یکی از شایع ترین بیماری های کبدی است که دارای شدت و درجات مختلف است. حال اگر این بیماری در همان مراحل اولیه درمان شود، برای افراد خطر چندانی نخواهد داشت، اما در صورت عدم توجه بدان، ممکن است، در مراحل پیشرفته تر تبدیل به فیبروز یا سیروز کبدی شده و در نهایت این عضو از بدنمان، از کار بیفتد.
این بیماری در اثر مصرف الکل بیش از حد، تغذیه نامناسب و نداشتن تحرک کافی به وجود می آید. بنابراین در اکثر مواقع درمان کبد چرب با تغییر در سبک زندگی، با استفاده از مواد غذایی مناسب و مصرف داروهای کنترل کننده، درمان می شود. بنابراین با تشخیص و درمان به موقع، می توان خطر بروز بیماری های جدی تر را کاهش داد. هایطب از تشخیص تا درمان این بیماری همراه شماست.
مقاله مرتبط: آشنایی با انواع بیماری های کبدی
راههای درمان کبد چرب
زمانی که متوجه شدیم، کبدمان چرب است، نوبت به درمان آن می رسد. برای درمان کبد چرب، باید در اولین مرحله، سبک زندگی خود را در راستای کاهش وزن تغییر دهیم و به همین دلیل باید به مصرف غذاهای سالم روی بیاوریم. البته کاهش وزن، فقط، تاثیر کوچکی بر روی درمان کبد چرب خواهد داشت. برخی از راهکارها برای درمان کبد چرب به شرح زیر است.
ورزش کردن
ورزش کردن به صورت روزانه خطر ابتلا به کبد چرب را کاهش داده و جلوی رسوب کلسترول و چربی در کبد و رگ ها را می گیرد. بنابراین برای درمان کبد چرب، بهتر است، روزانه 30 دقیقه ورزش کنید.
درمان کبد چرب با سرکه سیب
سرکه سیب، مانع از تجمع چربی در کبد شده و به کاهش وزن کمک می کند. بنابراین با مصرف روزانه 1 قاشق چای خوری سرکه سیب در یک لیوان آب ولرم، در دو نوبت می توانید کبد چرب خود را تا حدودی درمان کنید.
چای سبز
چای سبز، به دلیل داشتن آنتی اکسیدان، کلسترول خون را کاهش داده و از تجمع بیش از حد چربی در کبد نیز جلوگیری می کند و به سم زدایی کبد و سایر اندام های بدن هم کمک می کند. بنابراین برای برطرف کردن علائم کبد چرب، می توانید روزانه از 2 تا 3 فنجان چای سبز استفاده کنید.
درمان کبد چرب با زردچوبه
زردچوبه سرشار از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل گزینه خوبی برای از بین بردن چربی های کبد است و به سم زدایی کبد کمک می کند. برای حفظ عملکرد طبیعی کبد و درمان کبد چرب، بهتر است، روزانه 1 قاشق چای خوری زردچوبه را در یک لیوان شیر مصرف کنید.
مقاله مرتبط: آزمایش پایش کبد و درمان کنترل بیماریها
قهوه
قهوه، نقش موثری در خنثی کردن آنزیم های کبدی و خطر ابتلا به بیماری های کبدی دارد. هم چنین از بروز کبد چرب، آسیب به کبد و پیشرفت بیماری های کبد جلوگیری کرده و می توان از آن برای بهبود کبد چرب استفاده کرد. برای درمان، میتوانید روزانه یک فنجان قهوه میل کنید.
اسفناج
مصرف برخی از سبزیجات مانند اسفناج، به دلیل داشتن ترکیباتی چون نیترات و پلی فنولهای متمایز، برای درمان کبد چرب توصیه می شود. جالب است بدانید، این مواد در اسفناج خام، بیشتر از حالت پخته آن وجود دارد.
درمان کبد چرب با گیاهان دارویی
برخی از گیاهان دارویی، برای درمان کبد چرب و همچنین پاکسازی و سمزدایی کبد موثرند. عرق شاه تره و عرق کاسنی، عرق خار مریم و عرق رازیانه، برخی از عرقیجات موثر برای درمان کبد چرب هستند.
درمان فوری کبد چرب با دارو
قبل از این که بخواهیم نام دارویی را برای درمان کبد چرب ذکر کنیم، بهتر است بدانید، تاکنون هیچ دارویی برای درمان این بیماری تولید نشده است. اما برخی داروها که برای درمان فشارخون، کلسترول بالا، دیابت نوع 2 و چاقی استفاده میشوند، می توانند به صورت غیر مستقیم بر روی درمان کبد چرب هم تاثیرگذار باشند.
معمولا برای سم زدایی بدن، بهبود بخشیدن به عملکرد کبد و درمان کبد چرب، از داروهای گیاهی استفاده می شود، البته بهتر است، قبل از استفاده از داروهای گیاهی، با متخصص گوارش مشورت کنید. زیرا برخی از آن ها سیستم گوارش تان را به هم می ریزد.
مقاله مرتبط: پکیج آزمایشهای چکاپ کبدی
جراحی پیوند کبد
زمانی که کبد چرب در مرحله حاد و پیشرفته قرار گرفته و کبد به طور کامل از کار می افتد، بهترین روش درمانی، پیوند کبد است. در چنین شرایطی، بخشی از کبد یک فرد اهدا کننده را در بدن بیمار قرار می دهند و از آن جایی که کبد، بازسازی می شود، بخش پیوند شده، دوباره به صورت یک کبد سالم و طبیعی رشد می کند.
سخن آخر
در این مقاله درباره کبد چرب و راهکارهای درمانی آن صحبت کردیم. همه موارد ذکر شده، به درمان کبد چرب کمک می کنند و یک راهکار قطعی برای درمان نخواهند بود. از آن جایی که پیشگیری بهتر از درمان است، بهتر است در کنار داشتن زندگی سالم و پرتحرک، بنابر نظر پزشک معالج در چکاپ های دوره ای از سلامت کبد خود هم مطمئن شوید. خدمات پزشکی هایطب با ارائه خدمات پزشکی و آزمایشگاهی در منزل و مشاوره پزشکی آنلاین در تمامی مراحل چکاپ تا درمان، به شما کمک می کند.
متن
منبع: وبسایت هایطب
شما آزمایش کبد کبد چرب هم دارید؟
فقط در منزل هست یا آزمایشگاه هم میتونم بیام؟
با سلام
بله آزمایش کبد چرب هم در منزل و هم آزمایشگاه داریم. میتونید درخواست خودتون رو ثبت کنید و یا با تیم پشتیبانی تماس بگیرید