اخبار و مقالات, مقالات

هر آنچه باید درباره بیماری هپاتیت بدانید

بیماری-هپاتیت-چیست-و-انواع-آن-خدمات-پزشکی-در-منزل-هایطب

هپاتیت نوعی بیماری کبدی است. در این بیماری، کبد به دلیل بیماری ویروسی، دچار التهاب می شود. وقتی کبد ملتهب می شود، نرم و بزرگ شده و دیگر عملکرد طبیعی ندارد و در نهایت سموم در بدن باقی می مانند.

هپاتیت انواع مختلفی دارد، برخی از آن ها به راحتی درمان می شوند و برخی دیگر مانند نوع D مزمن بوده و نیاز به درمان های تخصصی دارد. با توجه به اهمیت این بیماری، شما را با انواع و علائم آن آشنا خواهیم کرد.

بیماری-هپاتیت-چیست-و-انواع-آن-خدمات-پزشکی-در-منزل-هایطب

هپاتیت چیست؟

هپاتیت، به بیماری کبدی گفته می شود که در آن کبد دچار التهاب می شود. جالب است بدانید، داشتن کبد سالم، از ملزومات سلامتی بدن افراد است. زیرا کبد، وظیفه حذف سموم از خون، ذخیره کردن ویتامین‌ ها، تولید هورمون ‌ها و سایر عملکردهای ضروری را برعهده دارد. التهاب کبد، عملکرد آن را مختل کرده و فرد مبتلا به بیماری هپاتیت می شود.

ملتهب شدن کبد، معمولا در اثر بیماری هایی نظیر عفونت ویروسی، استفاده از برخی داروها، سموم و مصرف الکل به وجود می آید. نوع دیگر از این بیماری، هپاتیت خود ایمنی است که در آن، بدن آنتی‌بادی‌ هایی علیه بافت کبد تولید می ‌کند.

علائم بیماری هپاتیت

بسیاری از افراد مبتلا به هپاتیت، فاقد علامت بوده یا دارای علائم خفیفی هستند. این علائم در بین زنان و مردان مشترک است و معمولا ۱۵ تا ۱۸۰ روز پس از آلودگی، در فرد مبتلا دیده می شود.

مرحله اولیه هپاتیت، فاز حاد نامیده می ‌شود. در این مرحله، علائم شبیه به آنفلوانزای خفیف است و دارای علائمی مانند اسهال، خستگی، کاهش اشتها، تب خفیف، درد عضلانی یا مفصلی، حالت تهوع، درد شکمی خفیف، استفراغ، کاهش وزن و زردی است.

فاز حاد در هپاتیت B و C ممکن است وارد مرحله مزمن شده و منجر به نارسایی‌ های پیشرفته کبدی شود و علائمی هم چون زردی، تورم اندام‌ های تحتانی، گیجی و وجود خون در مدفوع یا استفراغ را به دنبال داشته‌ باشد.

در هپاتیت مزمن، علائمی نظیر تیره شدن رنگ ادرار، کهیر، خارش پوست، روشن شدن رنگ مدفوع، زرد شدن رنگ پوست، سفیدی چشم (صلبیه) و زیر زبان مشاهده می شود.

آشنایی با انواع هپاتیت

پنج نوع ویروس اصلی هپاتیت به نام های A، B، C، D و E وجود دارد. در میان انواع ویروسی هپاتیت، A، B و C شایع تر هستند. هپاتیت A و E از راه خوردن غذا یا آب آلوده و سه نوع دیگر هپاتیت در اثر تماس فراورده های آلوده با مایعات بدن هستند.

هپاتیت A نوعی بیماری مسری است که در اثر مسمویت غذایی ایجاد می شود. این بیماری هیچ گاه به حالت مزمن درنمی آید، علائم چندانی نداشته و هر شخصی ممکن است، به این نوع هپاتیت مبتلا شود. این نوع هپاتیت، بیشتر در مناطقی دیده می شود که امکانات بهداشتی مناسبی ندارد و امکان آلوده شدن آب و غذا وجود دارد.

هپاتیت B یک نوع عفونت کبدی خطرناک است که از طریق خون، مایع منی یا سایر مایعات بدن از فردی به فرد دیگر مانند شریک شدن در سوزن تزریق منتقل می شود. این بیماری از مادر آلوده به فرزندش هم منتقل می شود.

هپاتیت C عفونت ویروسی است. این نوع هپاتیت، یک ویروس خونی است و زمانی که با خون فرد بیمار در ارتباط باشید، به آن مبتلا می شوید. بنابراین ممکن است بیماری در اثر استفاده از تیغ فرد مبتلا، خالکوبی با دستگاه استریل نشده و یا رابطه جنسی منتقل شود.

هپاتیت D شدیدترین نوع هپاتیت است. این ویروس برای زنده ماندن نیاز به عفونت هم زمان هپاتیت B دارد. هپاتیت D به تنهایی قادر به زندگی نیست و به پروتئنی که هپاتیت B می سازد، نیاز دارد.

هپاتیت E هم نوعی مسمویت غذایی است و از طریق غذا و آب آلوده منتقل می شود. بنابراین بیشتر در کشورهایی دیده می شود که منابع آب و غذا کم است. همچنین این ویروس از راه مدفوع نیز منتقل می شود و در افرادی با سیستم ایمنی ضعیف خود را نشان می دهد.

بیماری-هپاتیت-و-علائم-آن-تست--در-منزل-تهران-هایطب

علائم هپاتیت نوع A

برخی از علائم هپاتیت A شامل موارد زیر است.

• احساس خستگی و بی‌حالی

• احساس درد در عضلات و مفاصل

• بالا رفتن دمای بدن

• درد عضلانی

• کم شدن اشتها

• کاهش وزن

• احساس درد در شکم (در قسمت بالا و سمت راست)

• سردرد، سرفه و گلودرد

• داشتن علائم گوارشی مانند اسهال و یا یبوست

کدام نوع هپاتیت خطرناک تر است؟

خطرناک ترین نوع هپاتیت، نوع D آن است. این هپاتیت همراه با نوع B، در بدن فرد ایجاد می شود. زیرا ویروس تکامل نیافته RNA آن، برای رشد و تکامل به ویروس هپاتیت B نیاز دارد و پس از رسیدن به تکامل، بیمار را وارد بیماری هپاتیت D می ‌سازد.

سخن آخر

انواع مختلف بیماری هپاتیت می تواند به دو صورت حاد یا مزمن در بدن فرد ظاهر شود. هپاتیت نوع B ، خطرناک ترین نوع این بیماری است. روش ‌های مختلفی برای پیشگیری و درمان وجود دارد. واکسن و روش های دارویی، از جمله مواردی است که برای درمان این بیماری استفاده می شود. اگر شما هر یک از علائم بیماری هپاتیت را در خود مشاهده کردید، سریعا به پزشک مراجعه کرده و بنابر نظر او، آزمایش های لازم که شامل آزمایش آنتی‌بادی و آنتی‌ژن‌هاست، را انجام دهید.

اگر شما هر یک از علائم بیماری هپاتیت را در خود مشاهده کردید، سریعا به پزشک مراجعه کرده و بنابر نظر او، آزمایش های لازم که شامل آزمایش آنتی‌بادی ،آنتی‌ژن‌ها و آنزيم هاي كبدي ميباشد را انجام دهید. همین حالا میتوانید درخواست خود جهت تست هپاتیت در منزل را در وبسایت های‌طب ثبت کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند و جهت تست در منزل حضور پیدا کنند.

ثبت رایگان تست هپاتیت در منزل

ثبت امتیاز
[کل: 4 میانگین: 5]

نوشته های مشابه

2 دیدگاه در “هر آنچه باید درباره بیماری هپاتیت بدانید

  1. مینا گفت:

    چجوری بفهمم کدوم نوع هپاتیت رو دارم؟

    1. Hi-Teb گفت:

      سلام
      جهت تشخیص می توانید از تست هپاتیت در منزل ما استفاده کنید
      برای مشاوره هم می توانید با ما در تماس باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *