عارضههای قلبی و مهمترین یا شاید خطرناکترین آنها سکته قلبی از مواردی هستند که با پیشزمینهای خاص در افراد رخ میدهند از همین رو افرادی که دارای پیشزمینههای ویژه برای عارضههای قلبی هستند، پیش از وقوع حملات قلبی بهتر است اقدام به مراجعه به بیمارستان قلب کنند و از آن طریق اقدامات لازم برای پیشگیری از رویدادهای خطرناک را بگیرند. بسیاری از افراد به صورت مداوم تستهایی نظیر نوار قلب یا فشار خون را اندازه میگیرند و آزمایشهای پیشزمینهای را برای تشخیص زودهنگام بیماریها انجام میدهند تا با وقوع رخدادهای ناگواری نظیر حملات قلبی مبارزه کنند.
در ادامه این مطلب بررسی خواهیم کرد که افراد چه زمانی نیاز به مراجعه به بیمارستان قلب دارند و در صورت چه علائمی باید هرچه سریعتر اقدام به مراجعه به مراکز تخصصی در این زمینه کنند؟
زمان مناسب برای مراجعه به بیمارستان قلب کی است؟
بدون شک افرادی که با حملات قلبی مواجه شدهاند باید به بیمارستانهای تخصصی در زمینه قلب فرستاده شوند تا اقدامات لازم برای احیا و جلوگیری از گسترش عوارض ناشی از حمله قلبی برای آنها انجام شود. اما این تمام ماجرا نیست، افرادی که احتمال حملات قلبی در آنها بالا است با مراجعه به بیمارستان قلب میتوانند هرچه سریعتر از بروز حملات و سکته قلبی جلوگیری کنند و سلامت خود را بهتر از افرادی که این عارضه قلبی را تجربه میکنند حفظ کنند.
با توجه به این موضوع بهتر است افراد پیش از اینکه حملات قلبی و سکته رخ دهد به مراکز قلبی تخصصی مراجعه کرده و اقدامات لازم برای پیشگیری را انجام دهند. با وجود تمامی این مسائل، در صورتی که شما علائم گرفتگی رگهای قلب را در خود حس کردید باید حتما اقدام به مراجعه به بیمارستان قلب کنید.
پیش از مراجعه به بیمارستان قلب تغذیه و سبک زندگی خود را کنترل کنید
به طور کل، افراد پیش از اینکه کارشان به مراجعه به بیمارستان قلب برسد باید عوامل پیشگیرنده در این زمینه را بررسی و آنها را رعایت کنند. پیشزمینه خانوادگی میتواند در بروز حملات قلبی تاثیرگذار باشد، اما این تمام ماجرا نیست و تغذیه، سبک زندگی و سن سه فاکتور مهم در زمینه مقابله با سکته قلبی هستند. علاوه بر این، فاکتور چکاپ سلامت عمومی در تشخیص زود هنگام این موارد بسیار کارساز است و بهتر است افراد به صورت مداوم این تستها را انجام دهند.
با توجه به این موضوع در گام اول باید تغذیه مناسب، نظیر خودداری از مصرف زیاد گوشت قرمز و چربیهای حیوانی را کنار گذاشته و به جای آن از سبزیجات و غذاهای دارای چربی مناسب با قلب استفاده کنید. علاوه بر این، عدم مصرف دخانیات از هر نوع، خودداری از مصرف مواد مخدر، داشتن خواب مناسب و جلوگیری از استرس و اضطرابهای مداول از جمله عواملی هستند که شانس احتمال درگیری با حملات قلبی را کاهش میدهند.
این موارد میتوانند به شکلی کارساز و قابل توجه از بروز حملات قلبی و سکته قلبی جلوگیری کنند و آسیبهای وارده به عضلات قلب را پیش از وجود، جلوگیری کنند. موضوع سبک زندگی و شیوه تغذیه به همین دلیل میتوانند به شکلی ساده و البته به شدت کارآمد از اینکه شما را درگیر سکته یا حملات قلبی کند، جلوگیری کند.
افرادی که باید اقدام به مراجعه به بیمارستان قلب کنند
همانطور که گفته شد وجود علائم حملات قلبی و سکته به محض مشاهده در فرد باید دلیل کافی برای مراجعه فرد به بیمارستان قلب تلقی شود. به محض اینکه یکی از علائم یا نشانههای ابتلا به گرفتگی رگهای قلب را در خود احساس کردید بهتر است با مراجعه به بیمارستان قلب اقدامات لازم در مورد تست میزان سلامت قلب خود را بررسی کنید.
حتی اگر علائم خفیفی از این علائم را در خود مشاهده کردید، بهتر است در سریعترین زمان ممکن اقدامات لازم برای مراجعه به بیمارستان قلب انجام دهید و تستّای لازم را انجام دهید. به یاد داشته باشید که تجربه این علائم لزوما به سن، جنسیت یا موارد دیگر ربطی ندارد و در صورت بروز این نشانهها در سریعترین زمان ممکن اقدامات لازم را برای این کار انجام دهید تا با خطرات پیچیده و تهدیدات پیشرفتهتر مواجه نشوید.
علائم و نشانههایی که مربوط به گرفتگی رگهای قلب هست، شامل این موارد میشوند:
- درد در قفسه سینه: به محض تجربه چنین حالتی، درصورتی که این حس با مواردی نظیر سرگیجه یا حالت غش همراه بود، باید اقدامات لازم برای مراجعه به بیمارستان قلب انجام دهید. این درد ممکن است همراه با حس فشار روی قفسه سینه نیز باشد.
- حس خستگی یا کوفتگی بیش از اندازه: در صورتی که حس خستگی یا کوفتکی بیدلیل کردید و تجربهای همراه با دیگر نشانههای گرفتگی رگهای قلبی را داشتید در سریعترین زمان ممکن به یک مرکز تخصصی در زمینه قلب و عروق مراجعه کنید.
- احساس تنگی نفس: تنگی نفس ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد، با این حال اگر این حس همراه با یکی از احساسات دیگر بود، حتما باید به آن شک کنید و از مراجعه به مرکز تخصصی در زمینه قلب دریغ نکنید.
- احساس غش، ضعف یا فشار در قسمت بالایی کمر: هر یک از این علائم ممکن است به تنهایی نشان از بروز گرفتگی رگها و عضلات قلب باشد که ممکن است عوارض بسیار خطرناکی را همراه خود داشته باشند. با توجه به این موضود در این موضوع به هیچ وجه بیتوجهی نکنید و در سریعترین زمان ممکن خود را به مرکز تخصصی درمانی در زمینه عارضهّهای قلبی برسانید.
به یاد داشته باشید که در هر ۴۳ دقیقه یک نفر در دنیا با حمله قلبی مواجه میشود، حمله قلبی به صورت ناگهانی تجربهای بسیار خطرناک را برای افراد ایجاد میکند و ممکن است با مرگ همراه شود. با توجه به این موضوع در صورتی که هر یک از علائم یاد شده را تجربه کردید، اقدامات لازم را برای مراجعه به مرکز تخصصی را انجام دهید.