دیابت نوعی بیماری است که در آن بدن نمی تواند گلوکز را ذخیره کرده و یا استفاده کند. در چنین حالتی گلوکز خون که نوعی قند است، بالا رفته و در نهایت منجر به بیماری دیابت می شود که همه ما به فکر کاهش قند خون میفتیم.
این بیماری را می توان با رژیم های غذایی کنترل کرده و حتی با مصرف برخی از غذاها، میزان قند خون را پایین آورد. حال در این جا می خواهیم، بعد از این که با بیماری دیابت آشنا شدیم، غذاهای موثر در کنترل یا کاهش قند خون را به شما معرفی کرده تا بتوانیم زندگی سالم و شادی پیش رو داشته باشیم.
دیابت چیست؟
بیماری دیابت زمانی رخ می دهد که بدن قادر به جذب گلوکز نبوده و نمی تواند گلوکز موجود در مواد غذایی را به انرژی تبدیل کند. جالب است بدانید، گلوکز، سوخت یا انرژی مورد نیاز بافت ها و اندام ها را برای عملکرد مناسب فراهم می کند. بنابراین در خون قند اضافی جمع شده و منجر به بروز بیماری دیابت خواهد شد. حال دیابت کنترل نشده، به بافت و اندام های بدن آسیب می رساند.
عاملی که منجر به جذب گلوکز در سلول های بدن می شود، انسولین است. انسولین هورمونی است که توسط پانکراس یا لوزالمعده تولید شده و در جریان خون آزاد می شود.
در زمان بروز بیماری دیابت، فرد دچار مشکلاتی نظیر افزایش تشنگی، ضعف و خستگی، تاری دید، بی حسی یا گز گز شدن دست و پا، زخمها یا بریدگیهایی که به کندی بهبود مییابند، تکرر ادرار و غیره می شود.
حال اگر مبتلا به بیماری دیابت شدید، جای نگرانی نیست، چرا که می توانید، آن را با رژیم غذایی مناسب، کنترل کنید.
آشنایی با مواد غذایی مناسب برای کاهش قند خون
ساده ترین روش درمان و کنترل بیماری دیابت، مصرف مواد غذایی و خوراکی ها می باشد. حتی افرادی که مبتلا به پیش دیابت هستند، به احتمال زیاد در آینده به بیماری دیابت خواهند شد، بنابراین داشتن زندگی سالم برای این افراد بسیار حائز اهمیت است. در این بخش می خواهیم، چندین راه طبیعی برای بهبود سطح قند خون را به شما معرفی خواهیم کرد.
مقاله مرتبط: خواندن جواب آزمایش خون در منزل به زبان ساده
سرکه سیب
سرکه سیب اسیدهای چرب امگا 3 را کاهش داده و میزان قند خون ناشتا و پس از غذا را کاهش می دهد. و اما برای این که اثرات تحریک پذیری سرکه سیب را کاهش دهید و آن را خوشمزه تر کنید، بهتر است، 2 قاشق چای خوری سرکه سیب را در 8 اونس آب مخلوط کنید و به عنوان یک سس سالاد استفاده کنید.
مواد غذایی با فیبر بالا
غذاهایی که فیبر بالا دارند، سطح قند خون را کنترل کرده و هم چنین به کاهش مقاومت انسولین کمک می کند و در نهایت خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهند.
عصاره دارچین
عصاره دارچین از دیگر موادی است که در بهبود قند خون در افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت، نقش موثری را ایفا می کند. البته برای این که بهترین نتیجه را دریافت کنید، استفاده از عصاره دارچین خالص است.
غذاهای غنی از کروم
شما می توانید، میزان اندازه مناسب کروم را از بروکلی، جو دو سر، جو و گوجه فرنگی دریافت کنید. این غذاها به عملکرد سلولی سالم و انسولین کمک می کند.
آووکادو
اسیدهای چرب اشباع نشده ( PUFAs) و اسید های چرب غیر اشباع ( MUDAs ) می توانند حساسیت انسولین را بهبود بخشند. این نوع از اسیدهای چرب در آووکادو یافت می شوند. از سویی دیگر مصرف این ماده غذایی سالم، خطر ابتلا به سندروم متابولیک که می تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به دیابت شود، را کاهش خواهد داد.
سیر
مصرف سیر می تواند قند خون ناشتا و قند خون شما در هنگام غذا خوردن را کاهش دهد.
دانه های چیا
دانه های چیا دارای مواد مفیدی مانند فیبر و چربی های سالم، امگا 3، کلسیم و آنتی اکسیدان ها هستند. وعلاوه بر کاهش قند خون، می توانند در رژیم های غذایی با عملکرد بالا می توانند منجر به کاهش LDL کلسترول و تری گلیسیرید شوند.
بادام
بادام می تواند، منجر به تنظیم و کاهش قند خون پس از غذا شده و از دیابت جلوگیری کند. طبق تحقیقات انجام شده، افرادی که 2 اونس بادام در روز مصرف می کردند سطح گلوگز و انسولین ناشتای کمتری داشته و افراد مبتلا به پیش دیابت هم، نسبت به انسولین حساسیت بیشتری پیدا می کنند.
مقاله مرتبط: آزمایش خون مادر جهت بررسی پارامترهای آزمایشگاه
غلات کامل
بهتر است، به جای استفاده از غلات تصفیه شده، غلات کامل (مانند ارزن یا کوینولا ) استفاده کنید. زیرا غلات تصفیه شده، میزان کربوهیدرات بالایی داشته و باعث افزایش قند خون می شوند.غلات کامل دارای مقادیر بالایی از فیبر، فیتوشیمیایی و مواد مغذی هستند و قند خون را تنظیم خواهند کرد.
قهوه
مصرف روزانه یک فنجان قهوه ( کافئین و قهوه بدون کافئین )، ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را بیش از 10 درصد کاهش دهد. البته زمان مصرف قهوه نباید به آن شکر یا شیره اضافه کرد. بنابراین برای کنترل دیابت، می توانید قهوه را ساده و یا با شیر نوش جان کنید.
ماهی سالمون
این ماهی چرب، سرشار از پروتئین بوده و سطح قند خون را افزایش نخواهد داد. از سویی دیگر ماهی سالمون، به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، برای سلامت قلب بسیار مفید بوده و حتی سطح تری گلیسیرید را کاهش می دهند.
اسفناج
اسفناج از نمونه سبزیجاتی است که حاوی مقدار زیادی لوتئین بوده و در ترکیبات آن نشاسته وجود ندارد. لوتئین، به سلامت چشم کمک کرده و برای بیماران مبتلا به دیابت بسیار مفید است. چون این افراد بیشتر از افراد غیر دیابتی در معرض ابتلا به نابینایی قرار دارند.
منبع: وبسایت هایطب