کمردرد یکی از شایع ترین دردهای موجود، میان مردان و زنان است و حتی این بیماری می تواند دلیل اصلی بسیاری از کارافتادگی های شغلی باشد. معمولا کمردرد ممکن است در اثر یک حادثه، بلندکردن یک جسم سنگین و یا کهولت سن اتفاق بیفتد. هر چه افراد در زندگی تحرک کمتری داشته باشند، بیشتر مستعد ابتلا به کمردرد هستند. در این جا می خواهیم شما را با بیماری کمردرد و انواع آن آشنا کرده و روش های درمان کمردرد برای بهبود و تسکین کمردرد را بیان خواهیم کرد.
کمردرد چیست؟
کمردرد دارای چندین نوع مختلف، زودگذر، حاد و مزمن است. کمردردهای زودگذر، دردی شدید هستند که به مدت چند روز تا چند هفته در کمر باقی می ماند.
کمردردهای حاد، معمولا بین 4 تا 12 هفته باقی می ماند.
کمردردهای مزمن، به کمردردی گفته می شود که بیش از دو هفته طول بکشد. البته این نوع کمردرد گاهی اوقات تا آخر عمر فرد ماندگار است. لازم به ذکر است، اگر فرد مبتلا به کمردرد حاد، پیشگیری های لازم را انجام ندهد و درمان نشود، ممکن است کمردردش به حالت مزمن تبدیل شده و یک عمر با آن درگیر باشد.
حال که با انواع کمردرد آشنا شدید، زمان آن فرارسیده تا با روش های تسکین درد کمر بیشتر آشنا شوید.
عوامل موثر در کمردرد
معمولا افراد با یکی از دلایل زیر دچار کمردرد شوند.
• خوابیدن یا نشستن نادرست
• خم بودن به سمت جلو در طولانی مدت
• بلند کردن اجسام سنگین با وضعیت نامناسب
• حرکات ناگهانی و سنگین
• تصادف یا پرت شدن از بلندی
• حمل کیف یا وسایل سنگین به مدت طولانی
• کشیده شدن عضلات کمر
• نگه داشتن گوشی تلفن با شانه
• اضافه وزن
آشنایی با روش های درمانی کمردرد
درمان کمردرد در همان مراحل اولیه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. زیرا جدی نگرفتن کمردرد، منجر به مزمن شدن بیماری شده و در نهایت ممکن است، کار به عمل جراحی بکشد. در این جا می خواهیم شما را با روش های سنتی، خانگی و پزشکی درمان کمردرد آشنا کنیم.
درمان سنتی کمر درد
زمانی که کمردرد گذرا بوده وهنوز به مرحله حاد نرسیده است، می توان بدون نیاز از فیزیوتراپی و روش های پزشکی، کمردرد را در خانه و به روش سنتی درمان کرد. در طب سنتی، مصرف معجون هایی مانند جوشانده سیاه دانه که با عسل مخلوط باشد و یا جوشانده برگ ریحان توصیه می شود.
روش گرم کردن و سرد کردن درمان خانگی کمر درد
با استفاده از کمپرس آب یخ و یا کیسه آب گرم می توان کمردرد را کاهش داد.
اگر به کمر، ضربه شدیدی وارد شده باشد و فرد در آن احساس درد شدیدی داشته باشد، بهتر است، از کمپرس یخ استفاده کند و در مواردی که ماهیچه های کمر دچار کشیدگی و یا گرفتگی شده باشند و یا از کبودی روی کمر بیش از ۴۸ ساعت گذشته باشد، می توان از یک کیسه آب گرم برای از بین بردن کبودی و یا کاهش درد استفاده کرد.
استفاده از کفش مناسب
همه ما می دانیم که کفش نامناسب به پا و کمرمان فشار وارد کرده و رگ سیاتیک مان را تحت تاثیرات منفی قرار می دهد. برای پیشگیری از چنین مشکلاتی و کاهش درد کمر، توصیه می شود تا از کفش طبی و مناسب استفاده کنید.
البته به این نکته توجه داشته باشید، کفش مناسب، نباید پاشنه بلند بوده و یا این که کاملا تخت باشد. داشتن کف طبی کفش هم، باعث می شود تا فشار بر روی تمام سطح پا، به طور یکنواخت پخش شده و داشتن کمی پاشنه، به شما کمک می کند تا کف پا به صورت تخت، روی زمین قرار نگیرد.
هیدراته ماندن در درمان خانگی کمردرد
نوشیدن آب کافی، یکی دیگر از راه های درمان کمردرد است. زیرا در صورت کمبود آب، بدن دهیدراته شده و از آن جایی که حجم زیادی از غضروف ها و دیسک بین مهره ها را آب تشکیل می دهد، دیسک ها عملکرد خود را از دست داده و دچار ساییدگی می شوند.
استرس و اضطراب، دشمن کمر درد
افراد به دلیل استرس، گاهی اوقات دچار اسپاسم عضلانی در ناحیه گردن، کمر، دست ها و یا پاها می شوند. برای کاهش اسپاسم باید استرس و اضطراب را از خود دور کرده و برای درمان اسپاسم، باید از داروهای ضد اسپاسم استفاده کرد.
ورزش
ورزش پایه و اساس درمان کمردرد است. البته تمرینات باید متناسب با علائم و شرایط خاص هر فرد باشد و هم چنین ورزش باید تداوم داشته باشد و نباید یکباره آن را رها کنید. ورزش های مناسب برای درمان کمردرد شامل پیاده روی های کوتاه، ورزش پیلاتس و یوگا و ورزش در آب است.
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی برای کمردرد مزمن ممکن است شامل مواردی نظیر بازآموزی وضعیت بدن، تست محدودیت های تحمل درد، تمرینات کششی و انعطاف پذیری، تمرینات هوازی و تقویت عضلات کمر می باشد.
مقاله مرتبط: خدمات فیزیوتراپی در منزل
رژیم غذایی
داشتن رژیم غذایی برای حفظ وزن سالم، می تواند فشار بر روی ستون فقرات را کاهش دهد. در ضمن برخی از غذاها، مانند چربی ترانس، قندهای تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده، التهاب زا هستند و منجر به تشدید کمردرد می شوند.
مصرف دارو
استفاده از مسکن ها و داروهای ضد التهاب، می توانند به کاهش درد کمر کمک کنند. ماساژ ناحیه با انواع پمادها و کرم های حاوی آرنیکا و حاوی فلفل، همراه با گرم کردن محل درد و افزایش فشار خون در ناحیه، به درمان کمردرد کمک می کنند. روغن شترمرغ و روغن سیاه دانه برای تسکین درد و درمان مشکلات غضروفی و ماهیچه ای هم بسیار موثر و مفید هستند.
علاوه بر موارد گفته شده برای درمان کمردرد باید سبک زندگی خود را اصلاح کرده و از کارهایی که درد شما را تشدید می کنند، پرهیز کنید. هم چنین طب سوزنی، ماساژ، درمان بیوفیدبک، لیزر درمانی، تحریک الکتریکی عصب و سایر درمان های غیرجراحی ستون فقرات، می توانند برای درمان کمردرد مزمن موثر باشند.
منبع: وبسایت هایطب