اخبار و مقالات, مقالات

علل تاخیر در پریود و عوامل موثر بر آن

علل تاخیر در پریود و عوامل موثر بر آن قاعدگی و یائسگی در تهران

در فرآیند پریود یا قاعدگی، مقداری خون از طریق واژن خارج می شود. در این فرآیند لایه ضخیمی از خون و بافت که به دیواره رحم چسبیده ریزش کرده و از بدن خارج می ‌شود. زمان شیوع پریود، از سنین ۱۲ تا ۱۴ سالگی است و این روند تا سن 45 تا 55 سالگی ادامه دارد و تاخیر در پریود میتواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد.

اگر فرد بعد از سن 16 سالگی پریود نشده باشد و یا بیش از ۳ ماه متوالی پریود نشود، فرد دچار مشکل آمنوره شده و اگر به‌ صورت نامنظم و با فواصل زیاد پریود شود، مبتلا به الیگومنوره می شود. در این مقاله می خواهیم دلایل عقب افتادن پریود را بررسی کنیم.

علل تاخیر در پریود و عوامل موثر بر آن قاعدگی و یائسگی در تهران

عوامل موثر بر عقب افتادن پریود

عوامل متعددی بر روی عقب افتادن پریود موثرند و منجر به بروز اختلال و تأخیر در سیکل قاعدگی می شوند. البته این چرخه را می توان با مصرف دارو تنظیم کرد. ازجمله مهم‌ ترین علل عقب افتادن پریود می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

استرس و عقب افتادن پریود

وقتی فرد در شرایط استرس زا قرار می گیرد، دچار اختلال در تولید هورمون آزاد کننده گنادوتروپین شده و هورمون به اندازه کافی تولید نمی شود. در نهایت روند تخمک‌ گذاری و چرخه قاعدگی به هم می خورد. استرس دائمی و قرار گرفتن در شرایط استرس ‌زا، روند طبیعی قاعدگی را مختل کرده و باید جهت کاهش سطح استرس بدن، از درمان های مشاوره ای استفاده کرد.

ورزش شدید و عقب افتادن پریود

گاهی اوقات ورزش شدید، باعث می شود تا نظم ترشح هورمون‌ های هیپوفیز و هورمون‌ های تیروئید به هم بخورد و روند تخمک ‌گذاری و قاعدگی، مختل شود. البته یک تا دو ساعت ورزش در طول روز هیچ تأثیر بدی بر روی بدن نمی‌ گذارد، اما تمرینات ورزشی چند ساعته، منجر به بروز نوسان در هورمون ‌های هیپوفیز و تیروئید می شوند.

تغییر در برنامه زندگی

تغییر در ساعت خواب و بیداری، نداشتن خواب و استراحت کافی، باعث می شود تا دچار پریود نامنظم شوید. حال اگر بر اثر این تغییرات، پریود کاملا متوقف شود، مسئله جدی است و باید در اولین فرصت جهت درمان آن اقدام کنید.

در خصوص خدمات یا نحوه سفارش آنها سوالی دارید؟

در تمامی روز‌های هفته کنارتان هستیم

پشتیبانی سایت هایطب

عقب افتادن پریود و ترشحات سفید

خروج ترشحات سفید از واژن از نشانه های بارداری است و در واقع علت عقب افتادن پریود و ترشحات سفید هم، همین مورد است. چرا که با بارور شدن زن، تخمک ها دیگر تولید نشده و زن پریود نمی شود. از این رو در 2 هفته اول بارداری شاهد خروج این ترشحات خواهیم بود.

عقب ‌افتادن پریود و عمل جراحی

بعد از عمل جراحی، ممکن است روند قاعدگی فرد دستخوش تغییر شود. البته این امری طبیعی است. زیرا افراد، بعد از عمل جراحی، باید مدت زمان زیادی فرد استراحت کند. در ازای این استراحت، فرد دچار چاقی و اضافه شده و چربی در ناحیه شکم او جمع می شود. در این وضعیت، فرد هورمون استروژن بیشتری تولید کرده و درنتیجه فاصله بین سیکل‌ های قاعدگی افزایش پیدا می ‌کند.

یائسگی

قبل از این که فرد، به سن یائسگی برسد، وارد دوره ای به نام پیش یائسگی می شود. در این دوره فرد از سن باروری به سن غیر باروری وارد شده و فواصل بین پریودها بیشتر می شود. علاوه بر این که، تنظیم دوره قاعدگی به هم می خورد، خون قاعدگی هم کم تر خواهد شد.

مصرف دارو

مصرف داروهای ضد بارداری بر روی روند دوره قاعدگی تاثیر گذاشته و تنظیمات آن را به هم می زند.

علل تاخیر در پریود و عوامل موثر بر قاعدگی در منزل تست هایطب

ابتلا به بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک

این بیماری، که با عنوان PCOS شناخته می شود، یکی از بیماری‌ های شایع در میان زنان و دختران استدر این وضعیت، تخمدان‌ ها مقدار غیرطبیعی آندروژن ‌ها، هورمون ‌های جنسی مردانه را تولید می ‌کنند. زمانی که تخمدان ‌ها بیش‌ از حدود نرمال آندروژن آزاد می‌ کنند، کیست ‌های کوچک متعددی در تخمدان ‌ها به وجود می ‌آید. در واقع از عوارض این بیماری، به هم خوردن دوره قاعدگی است.

افزایش یا کاهش ناگهانی وزن

تغییرات شدید وزن، از عوامل اختلال در سیکل قاعدگی است. زیرا افزایش یا کاهش شدید چربی بدن، تعادل هورمون ها را به هم زده و باعث تاخیر یا توقف دوره پریود فرد می‌ شود. از سویی دیگر کاهش شدید کالری بر بخشی از مغز که با غدد درون‌ ریز مرتبط است، تاثیر می گذارد و در نتیجه تاخیر در پریود اتفاق می افتد.

کم کاری و پرکاری تیروئید

تیروئید هورمون‌ هایی را برای تنظیم چرخه قاعدگی تولید می ‌کند. این تغییرات هورمونی در کم کاری و پرکاری تیروئید می توانند، بر چرخه قاعدگی تأثیر بگذارند. البته به نکته توجه داشته باشید، در پرکاری تیروئید، احتمال عقب افتادگی قاعدگی بیشتر است.

بیماری ‌های مزمن و زمینه ای

بیماری ‌هایی مانند سلیاک و دیابت، باعت اختلال در چرخه قاعدگی می ‌شوند. در بیماری سلیاک، سیستم ایمنی بدن دچار اختلال شده و سیستم گوارش را درگیر می کند. بیماران مبتلا به سلیاک، نسبت به گلوتن حساس هستند و در صورت مصرف گلوتن ، سیستم ایمنی آن ها با حمله به پوشش روده کوچک واکنش نشان می ‌دهد. در این حالت، روده کوچک، توانایی جذب مواد مفید، برای بدن را نداشته و منجر به اختلال و عقب افتادن قاعدگی می ‌شود. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و نوع 2 هم که قند خون کنترل شده ندارند، ممکن است، دچار عقب افتادن پریود می شوند.

ثبت درخواست آزمایش یائسگی در منزل

ثبت امتیاز
[کل: 6 میانگین: 5]

نوشته های مشابه

2 دیدگاه در “علل تاخیر در پریود و عوامل موثر بر آن

  1. سمیرا گفت:

    با سلام من الان 18 سالمه ۱۳ سالگی پریود شدم پریود های شدید داشتم هم خون ریزی هم درد وحشتناک ۷ روز کامل از اول پریودی تا الان بیشتر از چن ماه در سال هم منظم نیست اکثرا نامنظم امسال پریودم خیلی نامنظم سیکلام ۴۱ ۴۳ روزس تو روزای مختلف چیکار کنم؟

    1. Hi-Teb گفت:

      با سلام
      در سال های ابتدایی بلوغ، نامنظمی در قاعدگی طبیعی هست. اما بهتره برای اطمینان شما بررسی آزمایشگاهی و سونوگرافی انجام بشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *