بارداری از مهم ترین اتفاقاتی است که در زندگی زنان رخ می دهد. این اتفاق شرایط متفاوتی را برای اشخاص ایجاد می کند و با تغییراتی همراه است. این تغییرات با علائم مختلفی همراه است. البته برخی از علائم بارداری در میان زنان باردار مشترک است و برخی دیگر با شرایط افراد تغییر می کند.
ما در این جا درباره علائم بارداری، در دوره های مختلف صحبت می کنیم و شما را با روش های مختلف تست بارداری در منزل آشنا می کنیم.
علائم بارداری چیست؟
بارداری، از دوران های پرتنش افراد است. این دوران 9 ماه طول می کشد و در هر کدام از ماه ها، شاهد تغییر و تحولات مختلفی در بدن خود هستیم. هر یک از این تحولات جزئی از علائم بارداری به شمار می آیند. این دوران معمولا با عقب افتادن پریود شروع می شود. برخی افراد هم، حالت تهوع دارند.در ماه ها بعدی هم شاهد تغییرات ظاهری چون بزرگ شدن شکم و اضافه وزن را به همراه خواهد داشت.
البته در این بین با بزرگ شدن جنین ممکن است افراد دچار تکرر ادرار شوند. هم چنین تغییرات هورمونی در این دوران، ممکن است با تغییرات خلق و خو و نوسانات روحی به همراه باشد. حدود ۲۵ درصد از زنان در اوایل بارداری لکهبینی دارند. سینه ها هم برای شیردهی آماده می شوند، به همین دلیل شاهد تغییر سایز آن ها خواهیم بود.
درد یا ناراحتی خفیف رحمی ولی بدون خونریزی، نفخ شکم، یبوست، سوزش معده، گرفتگی بینی، تنگی نفس، احساس سبکی در سر، سیاهرگهای واریسی و تیرهتر شدن قسمتهایی از پوست از دیگر نشانههای بارداری هستند.
احساس اولین علائم بارداری
این علائم در هفته های اول بارداری، یعنی هشت هفته پس از اولین روز از آخرین دورهٔ پریودی در بدن زن باردار نشان داده می شود. البته علائم بارداری در همه یکسان نیست و ممکن است شخصی هفته ها از روی بارداری اش گذشته باشد و هیچ علائمی در خود احساس نکند. گفتنی است، هر یک از این علائم، در افراد مختلف، می تواند شدید یا خفیف باشد.
• اولین علامت بارداری معمولاً با عقب افتادن یک دوره پریود همراه است.
• رایج ترین علائم حالت تهوع یا استفراغ به ویژه اول صبح است.
• احساس خستگی، تکرر ادرار و ورم سینهها و حساسیت آنها به لمس از دیگر علائم بارداری در هفته اول است.
تست بارداری در منزل
تست بارداری، یکی از مهم ترین و هیجان انگیزترین آزمایشاتی است که زنان در طول زندگی خود، آن را انجام می دهند. به همین دلیل زنان باردار، وقتی اولین نشانه های بارداری را در بدن خود مشاهده کردند، بی صبرانه منتظرند تا تست بارداری انجام دهند و از بارداری خود مطمئن شوند.
روش های تجربی زیادی برای تست بارداری در منزل وجود دارد، اما هیچ یک از آن ها، از نظر علمی ثابت شده نیست. برخی از روش های خانگی که در ادامه به آن اشاره می کنیم، از نظر علمی ثابت شده هستند و افراد می توانند به راحتی، آن ها را در منزل انجام دهند.
مقاله مرتبط: آزمایش خون مادر جهت بررسی پارامترهای آزمایشگاه
تست های تشخیص بارداری داروخانه ای
کیت تستهای تشخیص بارداری (بی بی چک) که در داروخانهها موجود هستند، راهی مطمئن برای تشخیص بارداری است. البته در این روش درصدی خطا هم وجود دارد و برای این که دقیق ترین نتیجه را دریافت کنیم، باید چندین هفته و در برخی موارد یک الی دو ماه از قاعدگی عقب افتاده باشید. برای گرفتن این تست، بهتر است، با اولین ادرار خود، هنگام صبح و به صورت ناشتا اقدام کنید، زیرا در این زمان، غلظت «هورمون گنادوتروپین جفت انسان» در بالاترین سطح قرار دارد.
تشخیص زمان تخمک گذاری
طول چرخه قاعدگی ممکن است با توجه به شرایط جوی، محیطی و جسمی ممکن است، تغییر کند. بنابراین عقب افتادن پریود، همیشه دلیل بر بارداری نیست. اما اگر بتوانیم، زمان تخمک گذاری را تشخیص دهیم، با توجه به آن می توان زمان دقیق قاعدگی ماهانه و زمان شروع خونریزی را تشخیص داد. زیرا هنگامی که رحم تخمک گذاری کند، حدود دو هفته بعد قاعدگی شما شروع میشود. در داروخانه ها، کیت های مخصوص تشخیص تخمک گذاری وجود دارد، البته احتمال خطا در این نوع کیت ها وجود دارد.
برای تشخیص دقیق زمان تخمک گذاری، دمای بدن به اندازهٔ کافی افزایش پیدا می کند، زیرا در این دوره سطح «هورمون گنادوتروپین» زیاد می شود.
مقاله مرتبط: تفسیر جواب آزمایش غربالگری بارداری
دمای پایه بدن
پس از تخمک گذاری، در بدن هورمون پروژسترون تولید می شود. این هورمون باعث بالا رفتن دمای بدن و گرم شدن آن می شود. البته بعد از این که خونریزی شروع شد، سطح پروژسترون کاهش یافته و به دنبال آن دمای بدن کاهش پیدا می کند. اما اگر یک زن باردار باشد، دمای بدن او پس از دورهٔ قاعدگی بالا میماند و کم نمی شود. بنابراین در بیشتر اوقات اگر دمای بدن فردی پس از قاعدگی کم نشود، ممکن است باردار باشد.
البته روش های ذکر شده، به اندازه گرفتن آزمایش خون در یک آزمایشگاه معتبر یا انجام سونوگرافی دقیق نیست. اگر وقت رفتن به آزمایشگاه را ندارید، می توانید از خدمات آزمایشگاه در منزل یا محل کار هایطب استفاده کنید.
منبع: وبسایت هایطب