
یکی از آزمایشاتی که در نوزادان و سالمندان از اهیمت ویژه ای برخوردار است، شنوایی سنجی است. عموما مشکلات شنوایی با بالاتر رفتن سن شایع می شود ولی این امر قطعیت ندارد و می تواند روی هر کس در هر سنی تاثیرگذار باشد. تحقیقات نشان می دهد 25 درصد افراد بالای 50 سال با این مشکل مواجه هستند همچنین 50 درصد افراد بالای 80 سال با این مشکل مواجه هستند. بنابراین توصیه می شود برای جلوگیری از حاد شدن این بیماری سالمندان در طی زمان های مشخصی برای تست شنوایی سنجی اقدام کنند تا جلوی پیشروی بیمار گرفته شود.
یکی از راه های تشخیص این مشکل استفاده از تست های شنوایی سنجی و یا همان تست ادیومتری است. علاوه بر این روش های مختلفی برای تشخیص سلامت گوش وجود دارد که در ادامه مقاله به هریک از آن ها به طور کامل پرداخته می شود. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. اگر احساس می کنید نیاز دارید که تست شنوایی سنجی انجام دهید ولی شرایط خروج از منزل را ندارید، می توانید در های تب درخواست دهید تا متخصصین ما در کوتاه ترین زمان در محل مورد نظر شما حضور یابند.
اعلام نتیجه 5 روزه
دقت بالای آزمایش
تجهیزات بروز
درخواست آنلاین
موارد آزمایش
در تست های شنوایی سنجی تن خالص همراه با گفتار می بایست مورد بررسی قرار گیرد. یکی از این تست ها PTA است. در این روش متخصص شنوایی سنجی پشت یک دستگاه ادیومتری می نشیند و شما در یک اتاق آکوستیک از طریق هدفون صداهایی آرامی را می شنوید. طبق راهنمایی پزشک به ازای شنیدن هر بوق می بایست دست خود را بالا بیاورید. این تست برای بررسی صداهایی با فرکانس بسیار پایین است.
تست گفتاری از دیگر تست های شنوایی سنجی است. هدف از انجام این تست ارزیابی درک گفتاری فرد در سکوت و به همراه نویز است. توصیه می شود این تست حتما برای سالمندان مشکوک به شنوایی انجام شود. در تست گفتار کلماتی تک سیلابی و دو سیلابی پخش می شود و فرد پس از شنیدن کلمات آن ها باید تکرار کند. این تست شنوایی سنجی به انتخاب سمعک و نوع کم شنوایی فرد بسیار کمک می کند.
در تستی دیگر از شنوایی سنجی متخصصین دیاپازون استفاده می کنند. نحوه استفاده از این وسیله بدین صورت است که متخصص شنوایی سنجی دیاپازون را روی استخوان ماستوئید در پشت گوش قرار می دهد تا مشخص شود چه میزان از ارتعاش از طریق استخوان به گوش داخلی فرد منتقل می شود. برای این کار می توان از مرتعش کننده استخوان نیز می توان استفاده کرد.
شاید از آن دسته از افرادی باشید که وقت رفتن به مطب و یا کلینیک تست شنوایی سنجی را ندارید و یا اینکه فرد سالمندی در منزل دارید که توانایی جابجایی ندارد. و یا اینکه در این روزها که کرونا به شدت شایع شده است ترجیح می دهید از منزل خارج نشوید. نیازی به خروج از منزل و گرفتن وقت شنوایی سنجی نیست. تنها کافیست که درخواست خود را در بخش درخواست ثبت کنید و منتظر تماس متخصصین ما باشید. متخصصین شنوایی سنجی های تب در مکان و زمان مورد نظر شما در محل حضور می یابند و نتیجه ی آزمایش را نیز می توانید به صورت آنلاین دریافت کنید.
تست شنوایی سنجی ABR
تست شنوایی سنجی پاسخ ساقه ی مغز و یا به اختصار ABR یک تست ایمن و بدون درد است. در این تست نوع واکنش اعصاب شنوایی و مغز به صداها مشخص می شود. نتیجه ی این آزمایش به متخصصان کمک می کند وضعیت مشکلات شنوایی را رصد کنند. اصولا زمانی که تست های اولیه شنوایی رد می شود از تست شنوایی ABR استفاده می شود.
این تست عموما برای نوزاد انجام می گردد. بدین صورت که متخصص شنوایی سنجی ایرفون های کوچکی را روی گوش نوزاد قرار می دهد و همزمان الکترودهای نرمی را بر پیشانی نوزاد قرار می دهد. صداهای کوچکی از طریق ایرفون وارد گوش نوزاد می شود و الکترودهایی که به منزله ی سنسور هستند بررسی می کنند که مغز و اعصاب شنوایی چه پاسخی به صداها می دهند.
تست OAE
این تست که به اتواکوستیک نیز معروف است به اختصار OAE نامیده می شود. هدف از انجام این آزمایش بررسی حلزونی گوش است. این تست نیز عموما بر روی نوزادان انجام می گردد. با استفاده از یک دستگاه مخصوص صداهای ضعیفی به گوش نوزاد فرستاده می شود، این نتیجه ضبط شده و مورد آزمایش قرار می گیرد.
تست OAE برای افراد معلولی که نمی توانند به صداهای تولید شده توسط دیگر آزمایشات شنوایی سنجی واکنش نشان دهند بسیار مناسب است.
تست کورتیکال شنوایی
تست کورتیکال شنوایی که به اختصار CAEP نیز نامیده می شود از جدیدترین و مدرن ترین ازمایشات سنوایی سنجی می باشد. عمر این تست حدودا 20 سال است و به صورت خیلی ساده تری می توان بخش شنوایی مغز را با استفاده از این تست بررسی کرد.
مهمترین ویژگی این تست این است که میتوان آن را در حالی که نوزاد شما سمعک روی گوش خود دارد انجام داد. پتانسیلهای برانگیخته سیگنالهای الکتریکی بسیار کوچکی هستند که توسط بخش شنوایی مغز تولید میشوند. پاسخهای مغز ضبط میشوند. امکان ثبت این واکنشهای از طریق سطح سر وجود دارد. یکی سری صداها مثل m، g و t توسط یک اسپیکر در رنجهای مختلف صدا تولید میشوند و واکنشهای برانگیخته مغز توسط الکترودهای روی سطح سر ضبط شده و توسط کامپیوتر آنالیز میشوند.
چرا از تست کورتیکال شنوایی استفاده می شود؟
مهم ترین دلیل استفاده از این تست برای شنوایی سنجی این است که تست گرفتن از نوزاد برای شنوایی سنجی بسیار سخت می باشد ولی CAEP این سختی را ندارد. همچنین این تست با استفاده سمعک نیز قابل انجام است و می توان به همین طریق تشخیص داد که سمعک استفاده شده مناسب است و یا اینکه نیاز به تعویض و یا تغییر دارد.
در این تست سه عدد سنسور با استفاده از چسب به سر کودک وصل می شود. انجام این تست حدودا 1.5 تا 2 ساعت طول می کشد و فقط باید صبر کنید سنسورها سرجایشان ثابت باقی بمانند. هنگامی که ثابت شدند جریان الکتریسته وارد سنسورها می شود و پاسخ های بخش مرکزی مغز ثبت می گردد.
هرچند وقت یکبار باید تست شنوایی سنجی انجام داد؟
در حالت کلی هنگامی که متوجه کوچکترین اختلالی در گوشتان شدید بهتر است به یک متخصص ادیولوژیست مراجعه کنید و تست سالم بودن شنوایی خود را بدهید. ولی تحقیقات نشان می دهد این تست باید در برخی از محدوده های سنی حتما انجام شود.
هنگامی که نوزاد به دنیا می آید تا شش ماهگی می بایست سلامت گوشهایش تست شود.
از 18 تا 45 سالگی بهتر است هر 5 سال یک بار تست سالم بودن گوش را انجام دهید.
از سن 45 تا 60 سالگی می بایست هر 3 سال یک بار به متخصص شنوایی سنجی مراجعه کنید و سنین بالای 60 سال هر دو سال یکبار از سلامت گوش های خود اطمینان حاصل کنید.
مراحل انجام کار
سه قدم تا نتیجه آزمایش شما

دریافت نتیجه آزمایش

نمونه گیری در منزل شما

ثبت درخواست
ثبت سفارش
همین حالا درخواست خود را ثبت نمایید