اخبار و مقالات, مقالات

روش‌ های تشخیص بیماری های کبد

روش‌ های تشخیص بیماری های کبد در محل شرکت های طب

کبد، عضوی بزرگ و اساسی در بدن انسان است که در زیر دیافراگم , در ناحیه فوقانی حفره شکمی قرار گرفته و بسیاری از ترکیبات جذب شده توسط روده را از خود عبور می دهد. این عضو فعال، به نوعی سم زدایی بدن را برعهده دارد و مولکول‌ های سوختی مورد نیاز برای متابولیسم انرژی در بدن را تنظیم می ‌کند. بنابراین هر گونه آسیب به این ناحیه و ابتلا به بیماری کبدی، عوارض جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت و باید به دنبال تشخیص بیماری کبد باشیم.

به همین دلیل در این مقاله روش های تشخیص بیماری کبد را بیان می کنیم، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

روش‌ های تشخیص بیماری های کبد در محل شرکت های طب

تشخیص بیماری های کبد

یکی از شایع ترین بیماری های کبدی، کبد چرب است. این بیماری در مراحل اولیه علائم چندانی نداشته و تنها ممکن است در ناحیه زیر دیافراگم اندکی سوزش احساس کنید. بنابراین تشخیص به موقع بیماری های کبدی ممکن است سخت باشد و برای تشخیص و درمان زودهنگام نیاز به چکاپ های دوره ای خواهید داشت.

معولا برای تشخیص بیماری های کبدی، می توان از دو روش طبی و سنتی استفاده کرد. در ادامه ما شما را با روش های مختلف تشخیص این بیماری آشنا خواهیم کرد.

تشخیص بیماری کبد از طریق طب سنتی

وقتی عضوی از بدن درگیر می‌شود، در برخی از دیگر قسمت های بدن، مانند زبان و رگ ها تغییراتی مشاهده خواهد شد. بیماری های کبدی هم از این قاعده مستثنی نیست و شما می توانید از طریق این علائم، به راحتی متوجه بیماری کبد چرب در بدن شده و برای درمان زود هنگام، اقدام کنید.

تشخیص کبد چرب در منزل از روی رگ‌های بدن

یکی از نشانه های کبد چرب، ایجاد رگ های عنکبوتی بر روی قفسه سینه، پشت و شانه‌هاست. این رگ های خونی به صورت شکسته نمایان می شوند و به نوعی جریان خون در سطح پوست را دستخوش تغییر خواهند کرد. این حالت از رگ های عنکبوتی، بیشتر در افرادی دیده می شود که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند، حجم بیشتری غذا می‌خورند و تحرک کمتری دارند.

تشخیص کبد چرب در منزل از روی زبان

رنگ زبان یکی دیگر از راه های تشخیص کبد چرب است و حتی از روی رنگ زبان، می توانید به سلامت دستگاه گوارش خود هم پی ببرید. در واقع اگر بر روی زبان خود، لایه ای زرد رنگ، سفید رنگ و یا به رنگ قهوه ای مشاهده کردید، مطمئن باشید که غذای شما به خوبی هضم نشده و مخمرها و باکتری‌ های بد، در روده تکثیرشده ‌اند و یا عملکرد کبد تحت تأثیر قرار گرفته است. در چنین شرایطی، حتی ممکن است، دهان شما بوی بد بدهد و یا احساس نفخ و خستگی هم داشته باشید.

روش‌ های تشخیص بیماری های کبد در منزل در تهران های طب

تشخیص بیماری کبد از طریق آزمایشات پزشکی

موارد ذکر شده برای تشخیص بیماری کبدی از طریق طب سنتی، می تواند در کنار روش های پزشکی کارساز باشند، اما به تنهایی، کافی نیستند. در ادامه به روش های پزشکی تشخیص بیماری های کبدی اشاره خواهیم کرد. برای انجام آزمایش و یا هر گونه بررسی بیشتر، می توانید از خدمات پزشکی های‌طب کمک بگیرید.

معاینه دقیق و بررسی سوابق درمانی

در چنین مواردی، پزشک معالج قبل از هر چیز، از بیمار در خصوص سوابق بیماری او، سبک زندگی و هم‌ چنین درباره سوابق بیماری کبدی در خانواده و نزدیکانش سوالاتی می پرسد. سپس شرایط جسمانی بیمار را در خصوص مواردی نظیر اضافه وزن و چاقی، مقاومت به انسولین یا ابتلا دیابت نوع ۲، سطوح بالای تری گلیسیرید یا کلسترول خون و سندرم متابولیک بررسی می کند.

در هنگام معاینه فیزیکی هم، پزشک مواردی مانند تورم کبد، علائم مقاومت به انسولین مانند لکه‌ های پوستی تیره روی بند انگشت، آرنج و زانو، علائم سیروز، مانند بزرگ شدن طحال و تحلیل رفتن عضله را مورد بررسی قرار می دهد و بر اساس نتایج به دست آمده، در خصوص بیماری فرد و روش درمانی او تصمیم گیری خواهد کرد.

گاهی اوقات هم نتایج به دست آمده برای پزشک کافی نبوده و مجبور است برای تصمیم گیری نهایی از دیگر روش های تشخیص استفاده کند.

تست‌ های تصویربرداری

برای این که بتوانیم، میزان حجم چربی بر روی کبد را به طور دقیق، تشخیص دهیم، باید از تست های تصویربرداری مانند سونوگرافی، سی ‌تی اسکن، تصویربرداری MRI و الاستوگرافی استفاده کرد.

بیوپسی کبد

برای تشخیص شدت بیماری کبد و نوع بیماری، باید بیوپسی کبد انجام شود. با استفاده از بیوپسی، می توان بیماری را در همان مراحل اولیه تشخیص داد. البته این نوع آزمایش، برای افراد مشکوک به کبد چرب، تجویز نمی شود، بلکه مناسب بیماران کبد چرب همراه با فیبروز پیشرفته است.

آزمایشات خونی

برای تشخیص بیماری کبد، می توان از بیمار، نمونه خون گرفت. در نمونه گیری خون، مواردی نظیر افزایش سطح آنزیم ‌های کبدی آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) بررسی می شود. پزشکان با توجه به نتیجه آزمایش خون تا حدودی گرید کبد چرب و میزان فیبروز کبد یا اسکار را تخمین می زنند.

سخن آخر

برای تشخیص کبد چرب، می توان به صورت هم زمان از گزینه های آزمایش خون، سونوگرافی و سی‌ تی اسکن استفاده کرد. در واقع این سه روش، مکمل هم هستند. اما سونوگرافی در اکثر بیماران، تغییرات بافتی مرتبط با کبد چرب را با وضوح بیشتری نشان می دهد. معمولا پزشکان توصیه می کنند تا آزمایش کبد چرب را به صورت ناشتا انجام دهید.

اگر قصد انجام آزمایشات مربوط به تشخیص بیماری کبد دارید، نیازی نیست به آزمایشگاه مراجعه کنید! شما می‌توانید از خدمات آزمایشگاهی های‌طب در منزل یا محل کار خود بهره‌مند شوید.

پکیج‌ طلایی آزمایش‌ چکاپ پیشرفته کبدی

قیمت اصلی 2,530,000 تومان بود.قیمت فعلی 1,650,000 تومان است.

پکیج‌ شماره دو آزمایش‌ چکاپ پیشرفته کبدی

قیمت اصلی 2,071,000 تومان بود.قیمت فعلی 1,388,700 تومان است.

پکیج‌ نقره‌ای آزمایش‌ چکاپ پیشرفته کبدی

قیمت اصلی 1,841,000 تومان بود.قیمت فعلی 975,700 تومان است.
ثبت امتیاز
[کل: 3 میانگین: 5]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *