اخبار و مقالات, مقالات

اگزما چیست؟ انواع آن و روش‌های درمان سریع اگزما پوستی

درمان اگزما پوستی در کمترین زمان - خدمات پزشکی در منزل هایطب

اگزما نوعی بیماری پوستی است که پوست فرد در جریان این بیماری خشک شده و دچار التهاب و قرمزی می شود. این بیماری ممکن است، در سنین مختلف رخ دهد و با توجه به شدت آن، انواع مختلفی دارد. در ادامه می خواهیم با بیماری اگزما بیشتر آشنا شده و به دنبال روش‌های درمان اگزما پوستی آن در کوتاه ترین زمان ممکن، بگردیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

درمان اگزما پوستی در کمترین زمان - خدمات پزشکی در منزل هایطب

اگزما چیست؟

اگزما که با عنوان دراماتیت پوستی هم شناخته می شود، از جمله بیماری ‌های شایع پوستی که منجر به خشک شدن پوست، خارش و قرمزی آن می‌ شود. البته این بیماری ممکن است با علائم دیگری نظیر بثورات جلدی بسیار خفیف و یا زخم‌ های شدید همراه باشد. لازم به ذکر است، بثورات پوستی، معمولا همراه با خارش بوده و بسیار سریع از بین می روند، اما زخم ها، شدید بوده و ماندگاری طولانی‌ تری دارند.

درمان اگزما پوستی در کمترین زمان-بهبود در خانه در شهر تهران

آشنایی با انواع اگزما

اگزما با توجه به میزان شدت درگیری، ناحیه که درگیر می کند و علت ایجاد آن، انواع مختلفی داشته که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

درماتیت آتوپیک

درماتیت آتوپیک نوعی اگزما است که از دوران کودکی آغاز شده و با افزایش سن کاهش می یابد، حتی ممکن است در بزرگسالی از بین برود. بیشتر افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک، به دو بیماری دیگر آسم و تب یونجه نیز مبتلا می شوند.

درماتیت تماسی

درماتیت تماسی خود از دو نوع درماتیت تماسی تحریک کننده و درماتیت تماسی آلرژیک تشکیل شده است. در واقع این بیماری در اثر تماس با یک سری از مواد مانند برخی فلزات و یا مواد شیمیایی، قرمز و تحریک می ‌شود.

اگزمای دست

همان طور که از نامش پیداست، این نوع اگزما در دست افراد ایجاد شده و علت شیوع آن هم، تماس دست با مواد شیمیایی است.

درماتیت سکه ‌ای

درماتیت سکه ‌ای، لکه و زخم ‌های سکه‌ ای را بر روی پوست ایجاد کرده و با خارش زیاد همراه است.

روش‌های درمان سریع اگزما پوستی

درمان اگزما با توجه به شدت و نوع آن مشخص می شود. به عنوان مثال اگر اگزما خفیف باشد، برای بهبود و جلوگیری از پیشرفت آن باید از عوامل تحریک‌کننده پوست دوری کرده و از مرطوب‌کننده و نرم‌کننده‌های پوستی استفاده کنید. توجه داشته باشید، اگر اگزما درمان نشود، امکان ایجاد عفونت‌ های پوستی وجود دارد.

• استفاده از پماد و کرم ‌های کورتیکواستروئیدی در کاهش خارش و قرمزی بیماری موثر است. به این نکته دقت کنید، باید یک لایه نازک از کرم را روی پوست بمالید و آن را بعد از حمام استعمال کنید تا به خوبی جذب پوست شما شود.

• استفاده از داروی های آنتی هیستامین در بهبود خارش پوست موثر بوده و خواب آلودگی ناشی از مصرف دارو هم، برای غلبه بر تحریک پوستی و بی ‌خوابی مفید است.

• اگر ترک های پوستی به وسیله، باکتری و قارچ ‌ها آلوده شد، باید از داروهای آنتی بیوتیکی در شکل های مختلف پماد، شربت، کپسول و قرص خوراکی استفاده کنید.

• داروهای ضد قارچی در درمان عفونت‌های قارچی موثر هستند.

• در درمان اگزماهای شدید، می توان از اشعه ماورا بنفش، استفاده کرد. در این روش فرد مبتلا به مدت چند دقیقه و دو تا سه بار در طول هفته در معرض اشعه UVA / UVB قرار می‌گیرد و ممکن است، روند درمان، چند ماه ادامه داشته باشد.

• رژیم درمانی هم، یکی از درمان ‌های موثر برای اگزما در کودکان است.

علاوه بر درمان های دارویی برای بهبود اگزما می توان از روش های زیر هم استفاده کرد.

• حداقل دو بار در طول روز از مرطوب‌ کننده بدن استفاده کنید.

• کرم و پماد ضد خارش را به ناحیه آسیب ‌دیده پوست بمالید.

• از خاریدن ناحیه آسیب دیده پرهیز کنید و برای کاهش التهاب آن را باد بزنید.

• با آب ولرم حمام کنید.

• از شوینده‌ های حمام، بدون بو و رنگ استفاده کنید.

• هنگام شستن ظروف و لباس از دستکش های ساق بلند استفاده کرده و از برخورد مستقیم شوینده ها با پوست دست اجتناب کنید.

• برخی داروهای گیاهی مانند روغن نارگیل و راهکارهایی مانند مدیتیشن و پس‌ خوراند زیستی (بیوفیدبک ) برای درمان اگزمای پوستی موثرند.

• بعد از شستن صورت با صابون، حتما از کرم های مرطوب کننده پوست استفاده کنید.

ناگفته نماند، درمان اگزما بهتر است توسط پزشک معالج انجام شود. زیرا اگزما انواع مختلفی داشته و در صورت عدم تشخیص نوع اگزما، ممکن است نوع و میزان دارو اشتباه انتخاب شده و بیماری شدت پیدا کند. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه بثورات پوستی، التهاب یا خارش، هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

ثبت رایگان آزمایش نسخه‌ای در منزل

ثبت امتیاز
[کل: 2 میانگین: 5]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *