اخبار و مقالات, مقالات

انواع آزمایش چکاپ تشخیص علت ریزش مو همراه با جزئیات آزمایش

آزمایش تشخیص علت ریزش مو - انواع آن و شامل چیست

ریزش مو یکی از مشکلات شایع میان خانم ‌ها و آقایان است که باید هر چه زودتر علت ریزش مو را تشخیص داد و در راستای درمانش اقدام کرد. چراکه ریزش مو، نه تنها نشانه یک بیماری است، بلکه بر روی زیبایی افراد هم تاثیرگزار می باشد و همین امر اهمیت درمان آن را چند برابر خواهد کرد. برای درمان ریزش مو، باید ابتدا علت آن را از طریق مراجعه به پزشک و انجام آزمایش‌ های مختلف تشخیص داد.

بنابراین در صورت بروز چنین مشکلاتی، باید آزمایشات تشخیصی را که در این مقاله از های‌طب به آن ‌ها اشاره می ‌کنیم، انجام دهید. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

آزمایش تشخیص علت ریزش مو - انواع آن و شامل چیست

انواع آزمایش تشخیص ریزش مو

پزشکان آزمایشات مختلفی برای تشخیص ریزش مو تجویز می ‌کنند. از جمله این آزمایش ‌ها می ‌توان به مواردی نظیر آزمایش هورمونی، آزمایش تیروئید، آزمایش سنجش آهن و فریتین، آزمایش CBC و آزمایش VDL اشاره کرد. در ادامه هر یک از آن‌ ها را به اختصار شرح خواهیم داد.

آزمایش هورمونی

بدن ما چندین هورمون مختلف تولید می ‌کند که در صورت اختلال و تغییر در میزان ترشح هر یک از آن‌ ها، ممکن است، افراد دچار ریزش مو شوند. این هورمون‌ ها شامل پرولاکتین، تستوسترون، DHEA، هورمون لوتئینه کننده و هورمون محرک فولیکولی هستند. لازم به ذکر است، در صوررت نیاز به انجام آزمایش پرولاکتین، قبل از انجام آن، برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

آزمایش تیروئید

تیروئید یکی از غدد مهم و کاربردی در بدن افراد است که اختلال در عملکرد آن می ‌تواند، بر روی ریزش مو تاثیر داشته باشد. چراکه بیماری ‌هایی مانند پرکاری و کم‌ کاری تیروئید، باعث می شوند تا هورمون‌ های مربوط به متابولیسم بدن بیش از حد یا کمتر از حد معمول ترشح شده و در نهایت منجر به ریزش مو شوند. به همین دلیل سطح هورمون تحریک ‌کننده تیروئید، معروف به هورمون TSH باید در آزمایش تعیین شود و چنان چه سطح آن پایین ‌تر یا بالاتر از حد معمول باشد، شخص دچار یکی از اختلالات تیروئید است.

از دیگر تست‌ های مهمی که برای تشخیص ریزش مو انجام می شود، آزمایش T3، T4 و TSH است. اگر دچار آلوپسی هستید حتما سطح این هورمون‌ها را بررسی کنید. به طور مثال آگاهی از سطح نرمال TSH می ‌تواند سلامت تیروئید شما را تایید کند.

سنجش آهن و فریتین

از دیگر علت های ریزش مو، کمبود آهن در خون است. بنابراین هنگام بررسی باید این مورد را هم در نظر گرفت و آزمایش فریتین و سنجش آهن را انجام داد. جالب است بدانید، فریتین پروتئینی است که آهن را ذخیره می ‌کند. معمولا سطح آن در افراد گیاه ‌خوار، زنانی که پریود می شوند و کسانی که دچار کم خونی هستند، پایین است.

حال اگر بعد از انجام این آزمایش، متوجه شدید که سطح فریتین خون شما پایین است، پزشک معالج برای رفع این کمبود، مکمل آهن تجویز می ‌کند.

آزمایش CBC

با انجام آزمایش CBC می توان اطلاعات کاملی در خصوص وضعیت و تعداد سلول ‌های خونی به دست آورد. حال اگر وضعیت سلول ‌های خونی (گلبول‌ های قرمز، گلبول‌ های سفید و پلاکت ‌ها) دچار تغییر شوند، فرد علائم زیادی از خود نشان می دهد و یکی از این علائم، ریزش موی شدید است.

ارزیابی هموگلوبین خون

هموگلوبین از دیگر فاکتورهای خون است که وظیفه حمل اکسیژن به سمت اندام‌ ها و انتقال دی ‌اکسید کربن به ریه‌ ها را برعهده دارد. این فاکتور در حالت نرمال برای آقایان بین ۱۳٫۲ تا ۱۶٫۶ گرم در دسی ‌لیتر بوده و برای خانم‌ ها ۱۱٫۶ تا ۱۵ گرم در دسی ‌لیتر است.

حال اگر سطح آن پایین باشد، فرد دچار بیماری هایی نظیر کمبود آهن، کمبود ویتامین B۱۲، کمبود فولات، خونریزی، برخی سرطان ‌ها (مانند سرطان خون)، بیماری کلیوی، بیماری کبد، کم‌ کاری تیروئید یا تالاسمی خواهد شد و از عمده نشانه های آن ریزش شدید مو است.

انجام آزمایش ویتامین D و B۱۲

این دو ویتامین، بر روی سلامت پوست و مو بسیار موثر است. بنابراین برای تشخیص یکی از علت های ریزش مو، باید این دو فاکتور را هم با انجام آزمایش خون بررسی کرد و در صورت کمبود، طبق نظر پزشک، از مکمل استفاده کرد.

در خصوص خدمات یا نحوه سفارش آنها سوالی دارید؟

در تمامی روز‌های هفته کنارتان هستیم

پشتیبانی سایت هایطب

بررسی اختلالات هورمونی

یکی از علل ریزش و نازکی موها، اختلالات هورمونی است. در این اختلال ممکن است، سطح آندروژن یا تستوسترون خون بیش از حد بالا باشد.البته این مشکل می تواند منجر به بروز عوامل دیگری نظیر رشد مو زائد در صورت، سینه، شکم، پریود نامنظم و آکنه شود. عدم تعادل تستوسترون در خانم‌ ها می‌ تواند منجر به بیماری سندروم تخمدان پلی ‌کیستیک شود.

بررسی هورمون جنسی مردانه

هورمون تستوسترون از دیگر هورمون های مشترک بین خانم ها و آقایان است. البته بیشتر آن را به عنوان هورمون جنسی مردانه می شناسند. زیرا در حالت نرمال سطح این هورمون در زنان باید پایین و در مردان بالا باشد. پایین بودن سطح تستوسترون در مردان، منجر به مشکل در نعوظ و باروری شده و بالا بودن آن در خانم ها، منجر به ریزش مو شده و نشانه بیماری کبد، پرکاری تیروئید، اختلالات اشتها یا بیماری آدیسون است.

لازم به ذکر است، اگر آزمایش تستوسترون نتواند علائم را توضیح دهد، آزمایش دیگری به نام SHBG تجویز می‌ شود. SHBG پروتئینی است که توسط کبد ساخته شده و به هورمون‌ های جنسی زنان و مردان متصل می ‌شود.

آزمایش VDL

با انجام تست VDL، می توان علت آلوپسی را تشخیص داد و متوجه شد که آیا فرد مبتلا به بیماری سیفلیس شده است یا خیر. در واقع بیماری سیفلیس یکی از علل ریزش مو است.

تست زینک

یکی از علائم کمبود زینک در بدن، ریزش مو است. بنابراین در صورت ریزش مو، پزشک، تست زینک را تجویز می کند. آزمایش زینک مقدار این ماده معدنی را در خون و ادرار اندازه‌ گیری می‌ کند. برای انجام این آزمایش پیشنهاد می‌ شود به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت ناشتا باشید. سطح نرمال روی برای مردان ۷۳-۱۲۷ میکروگرم در دسی لیتر و این مقدار برای زنان ۷۰-۱۱۴ میکروگرم در دسی لیتر است.

نمونه برداری از پوست سر برای ریزش مو

گاهی اوقات، به علت وجود ضایعات بر روی پوست سر، پزشک معالج، دستور انجام نمونه برداری از پوست سر را توصیه می کند. در این تکنیک نمونه ‌برداری که به آن بیوپسی پانچ گفته می شود، با ابزار مدادی شکل پوست سر برداشته شده و ناحیه برش‌ خورده بخیه زده می‌ شود.

تمام روش های ذکر شده، راهکارهایی برای تشخیص علت ریزش مو هستند. بنابراین افراد باید برای تشخیص علت ریزش مو باید به متخصص پوست و مو مراجعه کنند. پزشک هم با توجه ‌به الگوی ریزش و انجام آزمایش‌ های مختلف، علت را تشخیص داده و آن را درمان خواهد کرد. برای انجام آزمایشات دقیق و بررسی بیشتر، توصیه می کنیم با مرکز خدمات درمانی های‌طب در تماس باشید و از مشاورین دلسوز و کارآزموده ما کمک بگیرید.

ثبت درخواست چکاپ آقایان در منزل

ثبت درخواست چکاپ بانوان در منزل

ثبت امتیاز
[کل: 4 میانگین: 5]

نوشته های مشابه

2 دیدگاه در “انواع آزمایش چکاپ تشخیص علت ریزش مو همراه با جزئیات آزمایش

  1. علیرضا گفت:

    مقاله بسیار خوبی و کاملی بود در مورد علت ریزش مو. 🙏🙏🙏

    1. Hi-Teb گفت:

      با تشکر از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *