خدمات آزمایش‌ سلامت کبد و صفرا در منزل

مجموعه آزمایش کبد و صفرا که با عنوان آزمایش پایش کبد نیز شناخته می‌شود، شامل مجموعه‌ای از تست‌ها است که از طریق آن می‌توان اقدام به تشخیص سطح سلامت کبد کرد. آزمایش پایش کبدی را می‌توانید در مرکز تخصصی «هایطب» انجام دهید. بیماری‌های کبدی به طور معمول در بدن نهفته هستند و زمانی خود را نمایان می‌سازند که کبد با مشکلات پیچیده‌ای نظیر کبد چرب با گرید بالا، سیروز یا هپاتیت مواجه شده باشد.

در این میان انجام مرتب آزمایش کبد و صفرا می‌تواند به تشخیص سریع این بیماری‌ها و جلوگیری از پیشرفت آن‌ها کمک بسیار زیادی کند. آزمایش‌های مربوط به کبد با تشخیص فاکتورهای موجود در خون می‌تواند سطح فعالیت‌های شیمیایی این بخش از بدن را زیر ذره‌بین قرار داده و احتمال بروز انواع بیماری‌های کبدی را پیش از پیشرفته‌تر شدن آن‌ها را تشخیص دهد.

اندازه‌گیری فاکتورهایی نظیر میزان پروتئین یا آنزیم موجود در خون می‌تواند به تشخیص سطح سلامت کبد کمک کنند. علاوه بر این موارد تشخیص بیلی روبین در خون نیز می‌تواند اطلاعاتی دقیق از وضعیت کبد را در اختیار متخصصین قرار دهد.

آزمایش کبد و صفرا در منزل شرکت خدمات آزمایشگاهی های طب hiteb

پکیج‌ طلایی آزمایش‌ چکاپ پیشرفته کبدی

قیمت اصلی 2,530,000 تومان بود.قیمت فعلی 1,650,000 تومان است.

پکیج‌ شماره دو آزمایش‌ چکاپ پیشرفته کبدی

قیمت اصلی 2,071,000 تومان بود.قیمت فعلی 1,388,700 تومان است.

پکیج‌ نقره‌ای آزمایش‌ چکاپ پیشرفته کبدی

قیمت اصلی 1,841,000 تومان بود.قیمت فعلی 975,700 تومان است.
در آزمایش کبدی چه مواردی اندازه‌گیری می‌شوند؟

مواردی که در جریان آزمایش کبد و صفرا مورد اندازه‌گیری و بررسی قرار می‌گیرند شامل فاکتورهایی نظیر: سطح تری گلیسیرید و تشخیص عفونت‌های کبدی مثل: هپاتیت B و هپاتیت C می‌شوند.همچنین عواملی نظیر ابتلا به دیابت، ابتلا به فشار خون یا کم‌خونی و عملکرد نادرست کیسه صفرا و بیماری‌های مربوط به آن ممکن است نشانه‌هایی از عملکرد ضعیف کبد در بدن به حساب آیند.

به طور کل مواردی که در آزمایش کبدی مورد تست و اندازه‌گیری قرار می‌گیرند شامل این فاکتورها هستند:

  • بررسی آسیب‌های ناشی از عفونت‌های کبدی مثل هپاتیت‌های B و C
  • نظارت بر عوارض جانبی دارو‌ها : برخی از دارو‌ها ممکن است عملکرد کبد را تحت تاثیر قرار دهند، که همین موضوع باعث می‌شود تا در طولانی مدت مشکلات ویژه‌ای برای بدن ایجاد شود. در صورت تشخیص این عوارض از دارو‌های در حال استفاده، پزشک ممکن است دارو‌های جایگزین را برای شما در نظر بگیرد.
  • نظارت بر فعالیت کبد در افرادی که در حال حاضر با بیماری‌های کبدی مواجه هستند.
  • نظارت بر فاکتورهای موثر روی کبد نظیر تری گلیسیرید بالا، فشار خون یا کم خونی
  • وجود اختلالات عملکردی در کیسه صفرا و بیماری‌های صفراوی
  • مصرف برخی از مواد مضر برای کبد، به عنوان مثال: مصرف مداوم الکل می‌تواند روی عملکرد کبد تاثیر منفی بگذارد.

تست‌های مهم برای تشخیص بیماری‌های کبدی چیست؟(سری 1)

در جریان آزمایش کبد و صفرا مجموعه‌ای از آزمایش‌‌ها برای تشخیص سطح فعالیت کبد، میزان آنزیم‌ها، پروتئین‌های خاص در بدن و مواردی از این دست انجام می‌شوند. این آزمایش‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • ترانس آمیناز آسپارتات AST: با اندازه گیری آنزیم AST می‌توان آسیب‌های کبدی را مورد بررسی قرار داد. AST آنزیمی است که به متابولیزه شدن اسید آمینه آلانین کمک می‌کند. سطح این آنزیم به طور معمول در بدن پایین است. با این حال آسیب کبدی ممکن است باعث افزایش آن در بدن شود.
  • آلبومین: از جمله پروتئین‌هایی که در کبد تولید می‌شود، می‌توان به آلبومین اشاره کرد. این پروتئین به مبارزه‌ی بدن با عفونت‌ها کمک میکند. سطح آلبومین باید در حد نرمال باشد. در صورتی که سطح این پروتئین در بدن غیرنرمال باشد ممکن است نشان‌دهنده آسیب کبدی باشد.
  • آلانین ترانس آمیناز ALT: از جمله آنزیم‌های موجود در کبد می‌توان به ALT اشاره کرد. این آنزیم به متابولیزه شدن پروتئین در بدن کمک می‌کند و وقتی کبد آسیب دیده‌ باشد، سطح آزاد سازی آن در خون افزایش پیدا می‌کند. اندازه گیری ALT در خون به خودی خود می‌تواند به تشخیص سریع آسیب‌های کبدی کمک کند.

تست‌های مهم برای تشخیص بیماری‌های کبدی چیست؟(سری2)

آلکالین فسفاتاز ALP: با تشخیص سطح ALP در بدن می‌توان به بیماری‌های کبدی پی برد. این آنزیم در کبد و مجرای صفراوی و همچنین استخوان پیدا می‌شود. سطح بالاتر از نرمال این آنزیم می‌تواند نشان‌ دهنده مسدود شدن مجرای صفراوی یا برخی از بیماری‌های استخوانی باشد.

  • بررسی آنزیم LD: آنزیم LD از جمله فاکتورهایی است که در تشخیص بیماری‌های کبدی بسیار موثر است. در صورتی که سطح بالایی از آن در بدن اندازه‌گیری شود، می‌تواند نشان از آسیب‌های کبدی باشد.
  • بیلی روبین: بیلی روبین ماده‌ای است که طی تجزیه گلبول‌های قرمز ایجاد می‌شود. این آنزیم همچنین از طریق مدفوع دفع می‌شود. در صورتی که این آنزیم در بدن زیاد باشد، یعنی بدن توان دفع آن را نداشته باشد، ممکن است به زردی منجر شود که خود به معنای بروز بیماری‌های کبدی و اختلالات موجود در این بخش از بدن به حساب می‌آید.
  • زمان پروترومبین (Prothrombin time): زمان پروترومبین که با حروف اختصاری PT نشان داده می‌شود، شامل زمانی است که خون لخته می‌شود. افزایش مدت زمان لخته شدن خون می‌تواند یکی از علائم آسیب کبدی به حساب آید.
  • گاما گلوتامیل ترانسفراز(Gamma Glutamyltransferase): آنزیم گاما گلوتامیل ترانسفراز که با حروف اختصاری GGT نشان داده می‌شود، یکی از آنزیم‌های موجود در خون است که سطح بالای آن ممکن است آسیب‌های کبدی و مشکلات صفراوی را نشان دهد.
  • سوالات متداول

    AST (SGOT) و ALT (SGPT) و ALP آنزیم های مهم کبدی هستند که به وسیله آنها و با یک آزمایش خون ساده می توان سلامت کبد را ارزیابی کرد.

     

    نیازی به ناشتایی ندارد. اما بهتر است حداقل چند ساعت بیمار ناشتا باشد. مصرف الکل می تواند باعث آسیب به کبد شود و در نتیجه سطح سرمی آنزیم های کبدی از جمله آلکالن فسفاتاز، SGOT،  SGPT  و GGT را افزایش دهد. مصرف داروها از جمله فنوباربیتال و فنی توئین که (داروهای ضد صرع) موجب افزایش سطح آنزیم های کبدی می شود.

    *حداقل 3 روز قبل از آزمایش هیچگونه تزریق عضلانی نداشته باشید.

    بله، بالا بودن آنزیم های AST و ALT میتواند نشان دهنده کبد چرب باشد که با انجام سونوگرافی می توان آنرا تایید کرد.

    زردی و خارش پوست، زردی قسمت سفید چشم‌ها، دردهای شکمی و تورم، تورم در پاها و قوزک پا

    مزایای آزمایش‌ کبدی در منزل
    دریافت خدمات پزشکی و آزمایش در منزل شرکت آنلاین های طب مشاوره و هزینه رایگان

    مزایای درخواست آزمایش‌های کبدی در منزل های‌طب

    شما می‌توانید با دریافت خدمات مشاوره از مرکز تخصصی «های طب» اطلاعات لازم را برای انجام آزمایش‌ کبد و صفرا را در اختیار خود داشته باشید. انجام دوره‌ای و هر چند سال یکبار این آزمایش‌ها تضمین کننده میزان سلامت، کیفیت زندگی و طول عمر شما خواهد بود. شما همچنین می‌توانید از خدمات آزمایش در محل «های طب» نیز استفاده کرده و در محیط آرام خانه و در سریع‌ترین زمان ممکن آزمایش‌های مربوطه را انجام دهید.

    مشاوره رایگان

    مشاوره رایگان توسط مرکز تخصصی های‌طب ​

     

    باید به یاد داشت که بیماری‌های کبدی از یک حد مشخصی قابل کنترل و برگشت پذیر هستند، با ای حال اگر سطح پیشرفت آن‌‌ها به شکلی قابل توجه افزایش پیدا کند، ممکن است امکان برگشت آن‌ها وجود نداشته باشد و به بیماری‌های حاد کبدی منجر شوند. با توجه به این موضوع بهتر است به صورت دوره‌ای آزمایش‌ کبد و صفرا برای تشخیص سطح سلامت کبد هر چند سال یکبار توسط افراد سالم انجام شود.

    در این میان افرادی که ممکن است با مشکلات کبدی متعدد مواجه باشند بهتر است، پیش از افزایش سطح پیشرفت بیماری خود اقدامات لازم را در جهت مقابله با آن انجام دهند. علائمی نظیر تجمع چربی یا همان کبد چرب با رعایت اصول ویژه درمانی و تغییر سبک زندگی قابل درمان هستند. با این حال بیماری‌هایی نظیر سیروز کبدی که به خاطر عدم توجه به بیماری‌های سطحی‌تر رخ می‌دهند ممکن است شما را با چالش‌های درمانی پیچیده‌تر همراه کنند.

    پس از انجام این نوع آزمایش‌ها شما می‌توانید از خدمات تفسیر آزمایش در مرکز تخصصی «های طب» استفاده کرده و اقدامات لازم را در جهت حفظ سلامتی خود از آن طریق انجام دهید.«های طب» تمامی امکانات لازم برای ارائه‌ی پیشرفته‌ترین خدمات لازم در حوزه‌ی آزمایشگاه را انجام داده است و با بهترین شیوه‌ی ممکن اقدام به ارائه این خدمات کرده است.

    ثبت امتیاز
    [کل: 8 میانگین: 4.5]